Torsdag 27. oktober ble BI-prisen 2016 arrangert i regi DNDs faggruppe Business Intelligence og Information Management. Arrangementet ble holdt i DNDs regi for 7. året på rad. Prisutdelingen er arvtageren fra det som tidligere het Datavarehus-prisen.

Årets jury hadde mange innsendte løsninger å velge mellom, og nivået på årets kandidater var høyt.
3 av de innsendte bidragene nådde helt frem til finalen:

bi-prisen-finalister-2016

Arcus vant BI-prisen 2016

arcus

Her er juryens begrunnelse: Årets vinner av BI-prisen har påtatt seg oppgaven med å bedre lønnsomhet per merkevare og i egen produksjon. Vinneren har en kompleks organisasjons- og forretningsstruktur med en rekke interessenter som hver krever tilpasset innsikt og beslutningsgrunnlag på tvers av landegrenser. Prosjektet har siden oppstarten for to år siden vært forretningsdrevet med sterk ledelsesforankring og er nå en sentral komponent i den daglige forretningsdriften. Juryen lot seg imponere over utstrakt og avansert bruk av virtualisering i et in-memory oppsett. Løsningen sørger for stor endringsfleksibilitet, faster time to market og forholdsvis lave vedlikeholdskostnader. Planer for utvikling av grensesnitt for mobiltelefon foreligger i tillegg til integrasjon mot eksterne kilder, som for eksempel værdata.

veum_helge

Årets keynote var Helge Veum, Avdelingsdirektør i Datatilsynet. Tittel på foredraget: Bruk av personopplysninger i BI (last ned presentasjonen)

Bruk av kundedata involverer informasjon om enkeltpersoner og personvernregelverket må følges. Med digitaliseringen vokser datamengden og analysekapasiteten, og eksterne ressurser blir tilgjengelige. Dette skjer samtidig som det tenkes nytt om personvern i nytt regelverk som gjelder fra 2018. Hva innebærer dette for virksomhetene?

Helge Veum har vært i Datatilsynet siden 2003, hvor han har arbeidet med de fleste sektorer, og da spesielt offentlig sektor og helsesektoren. Han er telekomingeniør og har mastergrader innen IT og økonomi/ledelse.

 

Share This