Meny tidlg. års konf.

eHelse 2016

Last ned presentasjoner  (blir fortløpende lagt ut) 

På eHelse 2016 kan du høre Key Note Guro Fjellanger, tidligere miljøvernminister og bystyremedlem i Oslo fortelle om sine pasienterfaringer med både en medfødt tilstand og en kreftsykdom. Med utgangspunkt i hennes historie vil kreftlege og leder av Norsk onkologisk forening Stein Sundstrøm og sykepleier og spesialrådgiver i Helse Stavanger Ove Nordstokke reflektere om hvorvidt e-helseløsninger kunne endret Guro Fjellangers opplevelse med tanke på de fem K’er – kultur, kompetanse, konfidensialitet, kommunikasjon og kontinuitet. IT-ekspert Peter Hidas vil til slutt kommentere hvor langt utviklingen innen digitalisering av helsevesenet egentlig har kommet rundt problemstillingene Guro Fjellanger tok opp, basert på Gartners vurderinger.

Forskningsrådet vil til slutt i åpningssesjonen offentliggjøre tildeling av prosjektmidler til 2-3 IKT fyrtårn innenfor helse, omsorg og velferd! Vinnerprosjektene vil ha  totalbudsjett på 50-100 MNOK til viktig forskning og utvikling innen ehelse.

Felles for parallellsesjonene er fokus på det som har blitt gjennomført: erfaringer, utfordringer og ambisjoner:

  • Pasientens rolle i en mer åpen journal
  • Hva skjer innen ehelse og teknologiutvikling?
  • Nye verktøy og arbeidsprosesser for helsepersonell og pasient.
  • Nasjonale satsninger – hva skjer her?
  • Hvor står kommunene med samhandlingsreformen?
  • Hvordan utnytte eksisterende helsedata?

Se årets program

eHelse 2016 arrangeres av ildsjeler fra Dataforeningens faggruppe for Helse og IKT og Dataforeningens nasjonale styre for ehelse (NORHIT) i samarbeid mellom Norsk Sykepleierforbunds faggruppe for e-helse  og Den norske legeforening. 

eHelse-konferansen har siden starten i  2013 blitt en stadig viktigere møteplass for fagfolk innen helse og IT hvor vi kan dele erfaringer, drøfte ideer, strategier og løsninger for utviklingen av IT i Norges helse- og omsorgstjenester. Konferansen danner et nøytralt og tverrfaglig forum for helsepersonell, teknologer, IT-utviklere,  ledere, beslutningstagere og politikere som er opptatt av helse.

 

TEKNA_e-helse–2

Share This