Tidligere Fredag morgen hos DND-samlinger


«Møt en av de 33 mest betydningsfulle internett-pionerene» – En sofaprat med Dag Belsnes

Fredag morgen hos DND:
«Møt en av de 33 mest betydningsfulle internett-pionerene» – En sofaprat med Dag Belsnes.
(Begrenset antall plasser. Medlemmer har fortrinnsrett. Samlingen vil også bli streamet.)

Drar du til Stanford-universitetet i California vil du se en plakett med 33 inngraverte navn. Det er listen over de personene i verden som var mest betydningsfulle i utviklingen av den grunnleggende Internett-teknologien.

Tre av dem er norske: Yngvar Lundh, Pål Spilling og Dag Belsnes.

På fredag morgen 27. oktober kom én av dem, Dag Belsnes, til Fredag morgen hos DND.

Internett begynte i 1970-årene hvor flere interne datanett ble utviklet i USA og England. Professor Vinton Cerf tok initiativ til å utvikle teknologier for å sammenkoble slike datanett – derav internetting – og garantere at transport og adressering ble korrekt. Motivet var å kunne overføre data mellom maskiner tilkoblet vilkårlige datanett. Dette er TCP/IP-protokollsystemet.

Belsnes er cand.real. med hovedfag i matematikk fra Universitetet i Oslo (1967). Han har vært forsker på Norsk Regnesentral, professor II ved Institutt for informatikk på Universitetet i Oslo og arbeidet i rådgivingsselskapet Karde AS.

«Fredag morgen hos DND» var denne gang i form av en sofasamtale med Dag. De av dere som deltok på samlingen var svært aktivt involvert i samtalen, akkurat slik vi ønsker det..

Du møtte og hørte:

Dette var en uformell 2-timer frokostsamling hos Dataforeningen i Møllergata 24, fredag 27. oktober kl 0900-1100.

Denne samlingen i samarbeid med ildsjeler i Dataforeningens Seniornettverk.

Om du har innspill til denne samlingen eller forslag til kommende temaer, ta kontakt med Christian Torp, 93258222. christian@dnd.no