Top Meny

Foredragsholdere 2018

 

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor.
Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.
  Gaute Marsteintrædet – direktør konsepter, Telenor.
Gaute har over mange år jobbet i ulike roller med Telenors bedriftskunder. Fra selvlært web-programmerer på 90-tallet, med søkemotoroptimalisering og bannerannonser som inntektskilde, har han hele yrkeslivet vært levende opptatt av å skape verdier og inntekter av ny teknologi. Har de siste 1,5 år ledet Konsept i Telenor, som bl.a. jobber med kundeprosjekter på Telenors big data tjeneste «Mobility Analytics».
  Kjetil Åmdal-Sævik – Data Science Lead, Elkjøp Nordic

Kjetil er utdannet siviløkonom som har jobbet med BI, Analytics og Data Science i snart 4 år; først som konsulent for kunder innenfor helse, forsikring, bank og offentlig sektor, og deretter som Data Science Lead i Elkjøp Nordic. Elsker å løse maskinlæringsproblemer, og er så heldig å ha dette både som jobb og som hobby. Ettermiddagene går fort med til å bryne seg på den nyeste Kaggle-konkurransen.

  Jon Christian Halvorsen brenner for alle former for anvendt bruk av maskinlæring, og jobber til daglig som Technology Manager AI/Machine Learning i Visma Consulting .
  Lars Erlend Leganger,  Teamleder – Analyse ML/AI, SpareBank 1 Forsikring
Lars Erlend Leganger avla doktorgrad i teoretisk fysikk ved NTNU, lærte om mennesker, kommunikasjon, og endringsledelse i Statoil Teach First, og har jobbet med maskinlæring og digitalisering som kvantitativ konsulent. I dag leder han ML/AI-teamet i SpareBank 1 Forsikring.Øyvind Indrebø er fagsjef maskinlæring i SpareBank 1 Forsikring. Han har bakgrunn som matematiker, kvantitativ konsulent, aktuar og pedagog. Glad i problemer som løses ved hjelp av læring fra organisasjonsnivå til enkeltpersoner og ikke minst til maskiner.
  Kristoffer Hellton er seniorforsker ved Norsk Regnesentral og postdoktor i statistikk ved Matematisk institutt, Universitetet i Oslo. Han jobber med statistisk modellering og maskinlæring innen en rekke anvendelser med bl. a. Telenor, ABB, Bergen Universitetssykehus, reMarkable og NVE.
  Arif Shafique, Dolittle
Arif Shafique har jobbet i software industrien i over 20 år. Han er en selvlært koder og teknolog som med sin erfaring prøver å spå hvordan fremtiden kommer til å se ut. De siste 12 årene har han jobbet med å hjelpe selskaper med å digitalisere både internt, og eksternt ut mot sine egne kunder. Etter Microsoft har han sammen med andre startet et nytt selskap; Dolittle – med fokus på å gjøre digitaliseringen enda bedre. Selskapet er en joint-venture sammen med Wilhelmsen.
   Sigbjørn Rudaa – Digital Vaktmester, Wilhelmsen
Sigbjørn er utdannet sivilingeniør med spesialisering i hydrodynamikk fra Marin teknikk, NTNU. Etter udanningen jobbet han med utvikle digitale tvillinger for skip i en startup. Senere har han jobbet 1.5 år i Wilhelmsen som Digital Trainee. Her har han jobbet med digital prosjekter i gruppen, og for tiden er han produkteier for en applikasjon som blir utviklet i samarbeid med DoLittle.
  Kim Næss, Hitachi Vantara
Kim er en selverklært datanerd, det var litt tungt i ungdomsårene da de kuleste drev med sport, men idag er Kim stolt av hvordan hele verden omfavner teknologi og data. Kim lærte seg å programmere Basic på en Commodore som 12 åring, og har lært seg nye ting helt fram til idag hvor det seneste prosjektet på fritiden er å lære seg å kode «smart contracts» til Ethereum grunnet interesse for blockchain teknologi. Kim har 15 års erfaring som konsulent og arkitekt for store konsulentselskaper som CGI og Steria, samt pre sale evangelist hos Oracle og nå Hitachi Vantara, tidligere Pentaho.
  Ole Elvetun  –  Data scientist i NextBridge Analytics

Ole er en data scientist som liker å jobbe med tunge modeller innenfor både matematikk og statistikk. Han har en mastergrad i anvendt matematikk og en PhD innen samme tema. Han har jobbet med komplekse analyser innen akademia og med simulering av geologiske formasjoner, samt for Hydro Energi med optimalisering av produksjonen før han kom til NextBridge Analytics hvor han bl.a. jobber med computer vision, ulike deep learning prosjekter og matematiske problemstillinger.

Ole har spisskompetanse innen matematisk optimering. Veldig mange utfordringer kan beskrives som et optimeringsproblem, tilknyttet en lang rekke ukjente faktorer. Å formulere og løse slike problemer er Ole sin store lidenskap. Han har erfaring med prosjekter innen mobility analytics, kundeinnsikt, video- og billed- og videoanalyse, samt økonomisk modellering.

  Nils Erik Jørgensen – CTO i TerraNor Kartanalyse
Nils Erik has worked with GIS and remote sensing since 1985 and runs his own company TerraNor Kartanalyse. He has supported agencies with survey software and trained customers staff how to do efficient and correct survey.
Agencies like the Nordic mapping agencies, geological survey institutions, forest survey agencies, road authorities and lately oil companies are among TerraNor customers.
He has specialised in image management and GIS data analysis.
Nils Erik Jørgensern worked for 5 years as associate professor at NTNU Gjøvik teaching GIS.
 

Lars Løvlie – Consulting Manager i Sopra Steria  

Lars Løvlie er konsulent i Business Analytics-avdelingen til Sopra Steria, og leder faggruppen innen Machine Learning sammen med Brede Bjørhovd.  Lars har doktorgrad i materialvitenskap og har forsket litt på solceller i et tidligere liv, men gikk raskt over til software og datascience og har ikke sett seg tilbake siden.

 

Brede Bjørhovd – konsulent i Sopra Steria  

Brede Bjørhovd er konsulent i Business Analytics-avdelingen til Sopra Steria, og leder faggruppen innen Machine Learning sammen med Lars Øøvlie. Brede har erfaring fra start-up miljøet i Bergen, og har bl.a. brukt ML til å automatisk tolke prøvesvar på smittsomme, dødelige sykdommer fra rimelige bildesensorer.

   Cathrine Pihl Lyngstad – Director, leder Data & Analytics KPMG Advisory
Cathrine har jobbet med analytics og BI siden 2006, og brenner for smartere bruk av data og analytiske modeller. Med bakgrunn som blant annet analytiker i SAS Institute og som konsulent, kjenner hun godt til både muligheter og utfordringer knyttet til bruk av maskinlæring og kunstig intelligens. Cathrine leder nå Data & Analytics-teamet i KPMGs rådgivningsenhet.
   Marius Frøisland – BI Manager i Get | TDC
Marius er leder for BI-avdelingen til Get | TDC. Han har erfaring fra en rekke roller innenfor BI, alt fra DBA, ETL til Prosjektledelse.
   Pia Virmalainen Jøsendal – Difi
Pia har jobbet med de forretningsmessige mulighetene som strategisk bruk av data gir og har erfaring fra både industri og det offentlige. Hun er prosjektleder for et felles løft i samarbeid med sentrale offentlige virksomheter for å innføre god informasjonsforvaltning i offentlige virksomheter.
  Kari Rødås – Informasjonsarkitekt, Møller Mobility Group
Kari er informasjonsarkitekt i Møller Mobility Group og med et ansvar for det totale informasjonsbehovet i bedriften har hun en helhetlig perspektiv for å drive innovasjon via informasjon og data. Med 18år i BI bransjen og de siste 10årene som arkitekt med spesifikt fokus på datakvalitet, informasjonsforvaltning og virksomhetsarkitektur.
  Morten Forfang er fagdirektør i Computas. Han har i flere år jobbet med virksomhetsarkitektur, data science og store løsninger i det offentlige og privat. Morten er siv. ing i informatikk og har en Ph.D. i maskinlæring
  Martin Lam – Principal Solution Architect og Technology Lead for Datavarehus og Big Data i Capgemini Norge
  Gorm Braarvig – sjefkonsulent, EVRY
   Aurora Voje – Data Scientist i NextBridge Analytics
Aurora er Data Scientist og fysiker ansatt i NextBridge Analytics. Hun jobber med spennende prosjekter, deriblant med maskinlæring.
  Stefan Månsby – Senior Director, Big Data Product Management i Basefarm

Stefan Månsby har vært evangelist hos Basefarm i over 13 år. I grensesnittet til virksomheten har Stefan og hans internasjonale team de siste årene forsket og kommersialisert nye forretningsapplikasjoner innen cloud computing og AI. Han gir også gjesteforelesninger og engasjerer seg i et knippe oppstartsbedrifter. Tiden som blir til overs fylles som regel med fotografering og digital musikkproduksjon.

   Ingebrigt Berg –  konsulent, Jpro

Ingebrigt Berg er utdannet Siv. Ing. i datateknikk på NTNU i 2000. Han er seniorkonsulent og med-grunnlegger i JPro, et norsk konsulenthus spesialisert i teknologi knyttet til Java-plattformen.  Han har jobbet med Datasamarbeid og Samtykkebasert Lånesøknad siden høsten 2016, som teknisk arkitekt i Skatteetaten sin del av disse prosjektene. Ingebrigt er interessert i koding, sikkerhet, integrasjon, åpne data og API-design. Han har mer enn 3 års erfaring fra hver av Skatteetaten, Oslo børs VPS og Nets.

   Cecilia Bui – konsulent,  Capgemini Norge AS

Cecilia jobber som seniorkonsulent innen Big Data and BI Modernization. Hun er også Community of Practice Lead i Reporting & Visualization og sørger for kompetanseheving og -deling på dette fagområdet i Capgemini.
I Capgemini har Cecilia prosjekterfaring fra en rekke prosjekter der hun har erfaring på hele verdikjeden til et datavarehus. Fra utvikling av ETL-prosessene i datavarehus, til datakvalitetforbedringer og ut til rapportering og analyse. Cecilias seneste erfaring er innen datavarehus- og rapportutvikling i bl.a. Microsoft Azure og Microsoft Power BI.

 Hans Christian Sundsfjord  – løsningsarkitekt, Helsedirektoratet

Hans Christian jobber som løsningsarkitekt hos Helsedirektoratet. Han har ansvar for utvikling av løsninger for rapportering og analyse og inngår i arkitekturrådet. Han jobber også operativt med å fremskaffe datagrunnlag og statistikk til forskningsprosjekter, utredninger og styringsformål. Hans Christian har tidligere vært med å bygge en rekke datavarehusløsninger innen telekom, finans, forsikring og pensjon.

 

Ulrik Lie – konsulent, Bouvet

Ulrik er produktansvarlig og data scientist i Sporveiens prosjekt IVO – Individstyring for vognparken

 Kristian Ekle – konsulent Bouvet

Kristian Ekle produktansvarlig og data scientist i Sporveiens prosjekt IVO – Individstyring for vognparken

 

Helge Rege Gårdsvoll – Data Manager i Hafslund Strøm

Helge er Data Manager i Hafslund Strøm og ansvarlig for analyse- og innsiktsplattformen som kjører med Azure Data Lake. Han jobber med arkitektoppgaver, men gjør også en del utvikling og liker å holde seg oppdatert på hvordan teknologien virker. Helge holder jevnlig presentasjoner på SQLSaturdays, SQLNexus og var foredragsholder på Make Data Smart Again i 2017.

  Ola Tørudbakken – SVP i GM Graphcore
Mr. Ola Tørudbakken is a recognized industry expert in high-performance network fabrics and system designs. Mr. Tørudbakken is SVP of Rack Scale Systems at Graphcore LTD – a company building processors and systems for AI. He´s a co-founder/CDO of Skala Technologies AS. Previously he was Chief Architect of Networking at Oracle, and drove technical leadership and product development of Oracle networking products, including Oracle´s family of engineered systems. Tørudbakken joined Oracle in 2009 through the Sun acquisition. At Sun he was a Distinguished Engineer and supervised among others development of the largest switch ever made – the Magnum 3456-port 110Tbps switch. Prior to Sun he was Architect and Engineering Project Manager at Dolphin ICS, acquired by Sun Microsystems in 2000. and before that research scientist at SINTEF, a Norwegian Research organization.Mr. Tørudbakken holds an MS degree in Computer Science from University of Oslo in 1994. He holds 38 US patents, and has published several papers in leading publications. He´s a widely used presenter and key-note speaker.
  Adis Delalic – Domene Arkitekt Jernbane Infrastruktur og IoT Arkitekt, Banenor
   Erik Leung – Head of AI solutions,  Simplifai AS

Erik Leung has a tech background and has since moved on to product and solution design. He is very passionate about the potential of artificial intelligence that he has started his own company, Simplifai, to work with it. As Head of AI solutions, Erik designs solutions which will automate the boring tasks so that we can spend our focus on what is more important. Creativity, Innovation and Stratgic work.

   Davide Roverso – Chief Analytics Officer, eSmart Systems
Davide er Chief Analytics Officer i eSmart Systems. Han har doktorgrad i Computing Science fra Aberdeen University (UK). Davide har 25 års erfaring innenfor Machine Learning og Big Data Analytics med anvendelser innenfor diagnostikk, prognostisering, tilstandskontroll og tidlig feildeteksjon i komplekse prosesser, i sektorer som spenner fra energi til medisin og miljøovervåkning. Han har over 90 publikasjoner i internasjonale tidsskrifter, konferanser og bøker
   Mark West – Avdelingsleder Data Science, Bouvet
Mark West is a Brexit Refugee living in Oslo Norway. Previously a Java developer and architect, he is now leading a team of Data Scientists at Bouvet and learning something new every single day. Mark is also involved in javaBin (the Norwegian JUG) where he helps organize JavaZone
   Aiko Yamashita – Chief Data Scientist,  Atea
Aiko has a background in Informatics with a PhD in experimental/empirical software engineering. She has +10 years of experience in software analytics for performing software cost & risk prediction and quality evaluations. She works with Python, Java, and the Apache Hadoop/Spark ecosystem. The last three years, she has worked as Data Scientist for logistics, retail and finance industries. In addition to her work in Data Science at Atea, Aiko is an Adjunct Associate Professor at OsloMet – Oslo Metropolitan University, where she has taught courses in Data Analytics and supervised students.
   Thomas H. Thoresen – Data Science Consultant Norconsult Informasjonssystemer avd. Fundator

Thomas is a Data Science/Machine Learning specialist at Norconsult Informasjonssystemer AS dept. Fundator in Trondheim. He is edicated to extracting valuable insights from Big Data, and communicating these insights effectively to decision makers and stakeholders. Engaged in competitive Machine learning.

  Sindre Fjermestad  – Data Science Consultant Norconsult Informasjonssystemer avd. Fundator

Sindre is a Data Science / Machine Learning specialist consultant at Norconsult Informasjonssystemer AS dept. Fundator in Trondheim. With an MSc. in Computer Science, specializing in Artificial Intelligence and NeuroEvolution, he works actively within the field both at work and on his own time; building up Trondheim’s community for Machine learning professionals and academics.

 

Mehmet Naci Akkøk – Chief Architect, Oracle Nordic 

Dr. M. Naci Akkøk is a Oracle´s Chief Architect in the Nordic region. With his highly cross-disciplinary education (Electronics & Molecular Biology BSc., Statistics MS, Computer Science MS and PhD, as well as film/theater and design/drafting college education), he is best defined as «the very curious but friendly neighborhood nerd». He has 43 years of academic and professional experience in a combination of these disciplines, with emphasis on Computer Science, and has the lucky role of being an R&D bridge and evangelist for Oracle Norway in developing (and trendy!) areas of Computer Science & IT. He also does large project designs for large or new accounts.

In addition to being a technology professional with 43 years of experience, Dr. M. Naci Akkøk is a politician (member of Venstre), and a parliamentary candidate actively involved in forming Technology Politics/Policies as member of the Technology Committee for Venstre – part of the current constellation of parties in government today. So, if you have any policy issues you want raised, or if you are wondering about what we are cooking up in terms of support for new technology development or in terms of support for the changes technology is exerting upon the society, find me in the crowd and talk to me!

   Arturo Opsetmoen Amador – Senior Data Scientist, Acando AS
Arturo Opsetmoen Amador is a senior data scientist working as a consultant at Acando. He specializes in the application of AI technologies to solve practical problems that have positive effects for society. He has experience as a lead data scientist in Smart Digital, a division part of Telenor Norway – Business. He was in charge of bringing the Big Data service «Mobility Analytics» to the Norwegian market. He has a scientific background and holds a Ph.D. in physics from NTNU. His interests include Big Data, AI and ML technologies, and how their implementation can improve our society.
 

Christen Seeberg – informasjonsarkitekt i Oracle Analytics & Big Data  

Christen Seeberg jobber som informasjonsarkitekt og hjelper kunder med løsninger innenfor Analyse, BI, DVH, Big Data og applisering av kognitive løsninger for forretningen.

   Opening the Black Box: Learning to Explain Difficult-to-Explain AI
Brian Bell, Data Scientist & Lead Software Engineer at DataRobot
 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes