Top Meny

Velkommen til MDSA 2018

Hør 35 foredragsholdere fortelle om smart bruk av data, kunstig intelligens og analyse på Gamle Museet 5. juni

Vi gjentar fjorårets høydepunkt!

For andre året på rad samler vi de beste foredragsholderne som opplyser oss om smart bruk av data. Vi ser en ekstrem utvikling innenfor bruk av nye og smartere teknologier innenfor BI, analyse- og datavarehusmiljøene i Norge, og bransjen tok et kvantesprang mot å utnytte data på en ny og smartere måte.

Stikkord for noen av trendene i dag er:

 • Tettere integrasjon av analyse og AI for å gi ny innsikt for alle
 • Økende modenhet rundt hvilke data som faktisk har verdi og hvilke som ikke har
 • Smarte sensorer som både kan samle inn data, men også prosessere og gjøre lynraske beslutninge
 • Nye teknologier som gir sluttbruker mye mer makt i dykking i havet av data

De store datamengdene i seg selv kan virke mot sin hensikt og gjøre oss dummere, heller enn smartere. Derfor inviterer igjen Den Norske Dataforenings Faggruppe for BI & Analytics til en konferanse hvor hensikten er å «Make Data Smart Again». Konferansen er et årlig samlingspunkt for folk fra miljøene BI, Analytics, Data Science, Big Data, IoT og Machine Learning. Årets foredrag spenner fra hva maskinlæring faktisk er til hvordan kunstig intelligens brukes for å prosessere og forstå store mengder av ustrukturerte data.

Make Data Smart Again er også en arena for å opprette nye kontakter og treffe de man kanskje ikke har sett på et år. Det er en konferanse som ikke bare skal gi faglig inspirasjon og påfyll, men en av grunnsteinene er at det skal være gøy!

Spennende åpningsinnlegg fra en av Norges fremste teknologer om fremtidens ferdigheter

Som åpningsinnlegg har vi vært så heldige å få Silvija Seres som vår keynote speaker.

Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber og hvordan vi lærer, og hvordan vi er. Vi ser på hva som skjer i denne store teknologidrevne omveltningen av alle næringer og samfunn, og hvordan vi kan best tilpasse oss og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte.

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

Les også Silvija Seres bekymringsmelding til IT-bransjen.

 

Sluttinnlegget er fra Gaute Marsteinstrædet om hvordan Telenor henter verdier fra Norges digitale “blodårer”

Teleoperatørene sitter på store mengder verdifulle data om hvor mobilbrukere befinner seg til enhver tid. Konseptdirektør Gaute Marsteintrædet i Telenor har fått jobben med å utvikle nye kommersielle anvendelser av disse dataene.

Les mer om innholdet her.

 

Hvordan er opplegget på Make Data Smart Again?

Vi møtes 5. juni kl. 08:00. En halvtime senere, kl. 08:30, samles vi alle for felles opening keynote. Etter det starter vi opp tre spor fullspekket med innhold.

Når dagen er over vil du både ha fått mange nye ideer på hvordan din bedrift kan bruke data annerledes, og sannsynligvis også fått mange nye kontakter du kan lære av og dele med.
Vi avslutter dagen med vår sagnomsuste bransjefest med tapas og god drikke.
Sted: Gamle Museet, Dronningensgate 4, Oslo.

Programkomitè:

Den Norske Dataforening faggruppen Business & Analytics ved:

 • Kjetil Kalager, CGI Norge  AS
 • Ingeborg Andreassen, Sherpa Consulting AS
 • Elin Våge Lafton, NAV IT forretningspartner
 • Erik Leung, Simplifai AS
 • Frances K. D’Silva, Nets Branch Norway
 • Kim Øystein Næss, Hitachi Vantara
 • Marius Sommerseth, Sporveien

Powered by WordPress. Designed by WooThemes