fbpx

Om data er den nye oljen må vi kunne kjøpe, selge og bytte data

Det finnes mye data sies det. Men hvor kan jeg som innovatør gå for å finne data? Jeg ønsker meg en markedsplass som viser meg data på samme måte som Amazon selger meg bøker. “Andre som så på dette datasettet liker også disse datasettene”. Jeg vil se en god beskrivelse av datasettet og kommentarer fra andre før jeg bestemmer meg for å visualisere et utdrag.

Et tenkt scenario på Urbalurba Jeg kombinerer datasettet jeg har funnet med et par andre datasett og lager visualiseringen som viser hvor jeg har tenkt å se etter bolig. Et sted med god kollektivtrafikk, ren luft, lite støy, innenfor hva jeg har råd til og langt fra bønnerop og kirkeklokker.

De fleste av datasettene jeg brukte var gratis. Men jeg kunne også tenkt meg å vite noe om alder på de som bor eller ferdes i området. Mobiloperatørene vet dette og jeg definerer et utdrag og ser at det koster meg 2 citycoins. Nå får jeg opp kjønn og aldersgrupper.

Jeg har tjent meg opp noen citycoins ved å rapportere inn hull i veien ved min mor og skiltet som jeg så hadde falt ned da jeg gikk til jobben i forrige uke.

Og dessuten kan jeg jo legge ut visualiseringen på markedsplassen slik at andre kan benytte den. Tror nesten jeg kan få 3 citycoins pr visualisering. Eller skal jeg velge en annen forretningsmodell for visualseringen. Kanskje abonnement. Et økosystem av data.