Velkommen til Odin 2017

Dataforeningen Sør-Øst faggruppe Software Testing har gleden av å arrangere Odin for sjette gang. Odin består av kurs/workshops i tillegg til den kjente konferansedelen med foredrag. Årets Odin går av stabelen 19-20. september 2017 på Radisson Blu på Holbergsplass i Oslo.

Visjonær, nostalgiker – eller begge deler?

Vi har i det siste vært vitne til en rekke teknologiske nyvinninger som gradvis blir anvendt i nye tjenester og i rasende fart inntar vår hverdag. Det dreier seg om kunstig intelligens i maskinlæring, roboter, IoT, kroppsnære innretninger, mobilitet og skytjenester.

I likhet med nye teknologier kommer det nye måter å utvikle og levere tjenester på. Smidige arbeidsprosesser bidrar til å utvikle tjenester raskere, enklere og med antatt høyere kvalitet enn tradisjonelle tilnærminger. Nye leveransemodeller (SaaS, IaaS, PaaS) gjør det mulig å kunne lansere tjenester raskt og kostnadseffektivt.

Samtidig foregår fortsatt en stor del av programvareutvikling på tradisjonelt vis med ulike varianter basert på en fossefalltankegang.

I en verden med slik rivende utvikling og omstilling samt mangfold, har fagfeltet Test og QA fortsatt et urokkelig fotfeste med å kontrollere kvalitet og risiko på nye IT-løsninger. Men har kravet til oss testledere/testere og faget generelt blitt endret og tilpasset i takt med utviklingen?

Årets Odin vil sette søkelys på dette spørsmålet ved å oppfordre deg til å sende inn bidrag om dine tanker og erfaringer – gjerne suksess så vel som fallgruver – om et eller flere av følgende temaer:

  • Innovasjon – digitalisering
  • Testleder/tester rollen i framtiden
  • Teknisk testing
  • Testinfrastruktur
  • Ikke-funksjonell test

Har nostalgikeren blitt den som tidligere kjempet for Smidig? Er den visjonære nå den som kjemper for noe helt annet? DevOps inn eller ut?

Dette er temaer vi vil høre mer om på Odin.
Vi vet at DU – akkurat, du, ja – lenge har ønsket å prate om dette og nå har du sjansen! Ikke lur på om DIN historie er viktig – vi vet at den er det!

Send oss hva du vil snakke om innen 15. mai ved å fylle inn skjemaet her.

Share This