Siden 2018 har Accenture jobbet sammen med en av de største tilbyderne av offentlig tjenestepensjon i Norge; vi lager et oppdatert og moderne system for automatisert mottak, beregning og utbetaling av pensjon til medlemmene, inkludert selvbetjeningsløsninger. Prosjektet er et av Nordens største pågående IT-prosjekter. Smidige arbeidsprosesser og samarbeidsform er ambisjonen, vi er på god vei, men det er fremdeles et stykke igjen til mål.

I team test, der hjertene banker for smidig og kontinuerlig testing, har vi tatt i bruk enkle øvelser som vi utfører kontinuerlig og i tidlige prosjektfaser; og som etter hvert virkelig viser seg å gi gevinst i det store bildet.

Tidlig involvering av test – for testeren en selvfølge, men … Hvordan lykkes i å snu en organisasjon til å tenke og jobbe «shift-left»? Baby steps!
Hvordan kan vi spille kunden god? Nøkkelord: Involvering og utfordring.
I dette foredraget forteller vi historier og reflekterer rundt hva som har fungert bra og mindre bra. Vi deler også våre topp 6 konkrete grep og øvelser som har gitt oss små og store seiere i hverdagen; grep og øvelser som er relevante for alle som er med på en reise mot en smidigere test-hverdag.

Ruth Aakre Vee, Accenture

Jeg har bakgrunn som automatiker og har tidligere jobbet med blant annet prøvekjøring av motorer på Rolls Royce-fabrikken utenfor Bergen.
Siden den gang har interessen for IT utviklet seg og i 2018 ble jeg vært en del av Accenture. Jeg har jobbet med test siden 2019 og har erfaring fra Statens Vegvesen (Autosys), og er nå en del av Endringsprogrammet hos KLP.
Jeg jobber som tester i scrumteam og brenner for at kvalitet er noe teamet leverer sammen! I tillegg til selve testingen, misjonerer jeg shift-left og jobber under panseret med små øvelser for å øke smidigheten i prosjektet.
Når jeg ikke er på jobb liker jeg best å være ute, på jakt etter neste 2000-meter topp, enten med eller uten ski.

Fiona Østensvig, Armonia AS

Fiona jobber i Armonia. Hun har 20 års erfaring fra software-bransjen og hun brenner for test som fagdisiplin.
Fiona er leder av faggruppen Software Testing (SWT)

Marvin Hvidsten Heyerdahl, Test lead, KLP

Share This