I samarbeid med Girl Geek Dinner deler vi i år ut prisen Årets Girl Geek. Juryen er kreativ og frittenkende, og er ikke bundet til å følge stringente retningslinjer for tildelingen.
.

Hvem blir Årets Girl Geek 2016?

Prisen, som definitivt ikke er kjønnsnøytral, skal illustrere en helt unik og kreativ løsning på en utfordring ved hjelp av IT. Produktet eller tjenesten skal gi potensialer for leverandøren.
.

Årest Girl Geek 2016: Karen Dolva

Karen Dolva Co Founder and CEO at No IsolationI samarbeid med Girl Geek Dinner deler vi i år ut prisen Årets Girl Geek. Juryen er kreativ og frittenkende, og er ikke bundet til å følge stringente retningslinjer for tildelingen.

Prisen, som definitivt ikke er kjønnsnøytral, skal illustrere en helt unik og kreativ løsning på en utfordring ved hjelp av IT. Produktet eller tjenesten skal gi potensialer for leverandøren.

Juryens begrunnelse:

Prisen skal gå til en person eller en gruppe som har brutt barrierer, vist åpenhet og brukt teknologi til å skape en stemme/produkt/verktøy som har gitt høy nytteverdi og/eller medført verdifull endring i samfunnet.
Årets vinner av Årets Girl Geek betyr enormt mye for de som er i målgruppen for arbeidet vinneren har lagt ned. Arbeidet er samfunnsnyttig og samfunnsøkonomisk og kobler på en glitrende måte sammen teknologi og omsorg.

Juryen begrunner valget med at prisen bør kunne gi anerkjennelse for arbeid som er nystartet og fortjener positiv oppmerksomhet, og for å hjelpe til med å løfte frem nye Girl Geeks som ikke har rukket å få så mye oppmerksomhet enda.
Vi er utrolig stolte av å kunne presentere Karen Dolva i No Isolation som Årets Girl Geek 2016 for arbeidet med å utvikle roboten AV1 som bringer elever med langvarig sykdom ut av isolasjon.

Juryen har i år bestått av:

  • Juryleder: Tone K. Skartveit, Daring Communications
  • Jenny Eide Nerland, EVRY
  • Rikke Cassandra Maske, Ørland kommune
  • Torund Bryhn, KORERO
    .

Juryen legger vekt på følgende:

Prisen Årets Girl Geek vil gå til en person eller en gruppe som har har brutt barrièrer, vist åpenhet og brukt teknologi til å skape en stemme/produkt/verktøy som har gitt høy nytteverdi og/eller medført verdifull endring i samfunnet.

Fristen for å foreslå kandidater var 30. september 2016.
.

Juryen består av følgende personer:

Juryleder:    Tone K Skartveit
Juryleder: Tone K Skartveit GGD Stavanger. Tone er eier og kommunikasjonsrådgiver @ Daring Communication // Kommunikasjonssjef i teknologiselskapet Cegal
Hun har lang erfaring med kommunikasjon både internt og eksternt fra olje- og IT-bransjen, og representerer dermed den delen av Stavanger Girl Geek dinners som er geeky innen kommunikasjonsfaget. Stavanger Girl Geek Dinners ble startet i 2013, og Tone har vært med i programkomiteen siden starten. Hun satt i juryen for Årets Girl Geek 2015, og er juryleder for årets prisutdeling.
Jenny Eide Nerland
Jenny Eide Nerland GGD Kristiansand - Seniorkonsulent i EVRY
Er seniorkonsulent i EVRY i Kristiansand og har jobbet med samme kunde i over tre år. Hun har også flere års erfaring fra arbeid med det offentlige, gjennom IT løsninger for Helse og Velferd. Hun er opptatt av å skape gode relasjoner inn mot kunde, og å formidle kunnskap slik at brukere vet hvorfor ting henger sammen som de gjør. Har de siste to årene engasjert seg i bachelorprosjekter på UIA. Medlem av Girl Geek Dinners i Kristiansand.
Rikke Cassandra Maske
Rikke Cassandra Maske GGD Trondheim - Kommunikasjonsrådgiver @ Ørland kommune
Jobber som kommunikasjonskonsulent for Ørland kommune. Rikke er over snittet engasjert i digitalisering og er prosjektleder for Ørland i prosjekt Digital Døgnåpen Forvaltning, som er et samarbeid mellom alle kommunene på Fosen der målet er å gi innbyggeren en enklere og bedre brukeropplevelse i møte med kommunen på nett. Følger nøye med på de nye mulighetene som stadig dukker opp når det skjer kommunikasjon i og med sosiale medier. Medlem av Girl Geek Dinners i Trondheim.
Torund Bryhn
Torund Bryhn GGD Oslo - Tekstforfatter & Kommunikasjonsrådgiver
Torund er gründer og jobber med å etablere programvareløsninger for kommunikasjonsavdelinger i partnerskap med IT bedriften IntraPoint. Torund har 15 års erfaring i krysset mellom teknologi og kommunikasjon, og var tidligere kommunikasjonsleder for IntraPoint. Det var mens hun jobbet for IntraPoint ideen om å skape IT løsninger for kommunikatører ble skapt. Ideen var såpass interessant at IntraPoint er blitt en partner i dette gründerinitiativet. Torund bor i Oslo og ble nylig medlem av programkomiteen for Geek Girl Dinner Oslo.

Les forøvrig om retningslinjer for habilitet nederst på denne siden eller her.
.

Finalistene til årets Girl Geek-pris er:

Følgende 6 kandidater er av juryen innstilt til prisen (øvrige forelåtte kandidater er lenger ned på denne siden)

Heidi Austlid at IKT-Norge
Heidi Austlid
CEO
IKT-Norge
Kristina Brend Prosjektleder i NxtMedia
Kristina Brend
Prosjektleder
NxtMedia
Runa A. Sandvik Director of Information Security, Newsroom at The New York Times
Runa A. Sandvik
Director of Information Security, Newsroom
The New York Times
.
Karen Dolva Co Founder and CEO at No Isolation
Karen Dolva
Co Founder and CEO
No Isolation
Kjersti Sandberg Founder/CBDO at NDC Conferences
Kjersti Sandberg
Founder/CBDO
NDC Conferences
jenterogteknologi
Jenter og teknologi

.

Foreslå din kandidat her:

Frist for å foreslå kandidater var 30. september 2016. Om du har en fantastisk kandidat så send navn og begrunnelse til christian@dnd.no
.

Noen av kandidatene it-bransjen har foreslått til årets pris er:

Dette er noen av kandidatene it-bransjen har foreslått som Årets Girl Geek. Merk at personene nedenfor verken er endelig nominert eller finalister (for de juryer som har det). I tillegg kan juryen innstille egne kandidater.

Kaisa M. Lindahl Lervik Manager at Avanade Norway AS
Kaisa M. Lindahl Lervik
Manager
Avanade Norway AS
Kjersti Sandberg Founder/CBDO at NDC Conferences
Kjersti Sandberg
Founder/CBDO
NDC Conferences
Andrea Catharina Knagenhjelm System Administrator at Norsk Tipping
Andrea Catharina Knagenhjelm
System Administrator
Norsk Tipping
Karen Dolva Co Founder and CEO at No Isolation
Karen Dolva
Co Founder and CEO
No Isolation
Runa A. Sandvik Director of Information Security, Newsroom at The New York Times
Runa A. Sandvik
Director of Information Security, Newsroom
The New York Times

Sara Khelifi
Project Team Lead
Norsk Byggtjeneste AS
.
Anette Dahlstrøm Ståløy VP of Business & Marketing at Dirtybit
Anette Dahlstrøm Ståløy
VP of Business & Marketing
Dirtybit
Heidi Austlid at IKT-Norge
Heidi Austlid
CEO
IKT-Norge
Kristina Brend Prosjektleder i NxtMedia
Kristina Brend
Prosjektleder
NxtMedia
Nora Helliksen Marketing Manager at Helsport AS
Nora Helliksen
Marketing Manager
Helsport AS
Hilde Amundsen Founder of Mindfit AS - mindfitapp.com
Hilde Amundsen
Founder
Mindfit AS – mindfitapp.com
jenterkoder
jenterkoder.no
jenterogteknologi
Jenter og teknologi

.

Tidligere vinnere av Årets Girl Geek:

Girl Geek-prisen ble første gang utdelt i 2014.

2015

Lær Kidsa Koding
2014
Toril Nag
Torill Nag ln
Konserndirektør Tele
Lyse

Dette er Girl Geek Dinner

GGD ønsker å forandre den stereotypiske oppfatningen folk har om at «geeker» bare er menn. Man kan være koke-geek eller motegeek, det handler egentlig om dybdekunnskapen.

Girl Geek Dinners er et globalt nettverk – startet i London, finnes i 70+ byer over hele verden.

Hensikten med GGD er å skape en møteplass for damer som er interessert i teknologi på et eller annet nivå, ha det gøy, samt å synliggjøre alle de flinke damene (programmerer, designere, kommunikasjonsfolk, markedsførere, journalister, robotmekkere, statistikk-nerder, etc) som har peiling på teknologi.

Hvert treff har et nytt tema, men felles for alle samlingene er teknologi; eksempelvis kunst og teknologi, unge jenter og programmering, musikk og teknologi, spill og teknologi, sminke og teknologi, idrett og teknologi, mat og teknologi – etc. Girl Geek Dinners finnes nå i nesten alle europeiske land, samt i mange amerikanske og asiatiske byer.

Girl Geek Dinner begynte i London i 2005. Programvareingeniøren Sarah Lamb var lei av å være den eneste jenta på teknologimøter. Hun hadde mange hyggelige mannlige kolleger som var minst like nerdete som henne, men hun ville gjerne diskutere programmering og dingser med jenter også. Men det fantes ingen møteplasser for girly geeks– hva gjør man da? Skaper sin egen, selvsagt.

Resultatet ble Girl Geek Dinners London, som siden august 2005 har møttes på en pub eller et annen uformelt sted, som for eksempel på lunsjrommet til Google. Og siden har ideen spredt seg som et datavirus. Åtte år etter starten kan man gå på Girl Geek Dinners i mer enn 20 land og 70 forskjellige byer, blant annet i Reykjavik, Chicago, Leeds og Brussel.
.

Om habilitet

I et lite IT-land som Norge, vil det fra tid til annen oppstå habilitetsproblematikk. Leder for hver enkelt jury, har derfor ansvaret for at følgende retningslinjer blir fulgt når spørsmål om habilitet oppstår.

  1. Hvis et jurymedlem er direkte involvert i en nominert kandidat på eiersiden eller i utvikling/realisering, trer respektive jurymedlem ut av juryen frem til det er avklart om kandidatene eventuelt IKKE nomineres som en av finalistene.
  2. Hvis et jurymedlem er ansatt i- eller har annen tilknytning til bedriften/organisasjonen som ”eier” en nominert kandidat, skal det respektive jurymedlem IKKE delta i vurderingen av den nominerte kandidaten. Om kandidaten skulle bli nominert som finalist – trer respektive jurymedlemmet ut av juryen til avgjørelse er fattet. Om kandidaten ikke blir nominert som finalist – fortsetter juryarbeidet med samtlige jurymedlemmer.

Rosings GGD-pris

You might also like
Share This