Dataforeningen hedrer Norges beste javaprogrammerere

Rosing Coding Challenge 2020

Programmerere bygger landet – bit for bit, kodelinje for kodelinje. Nå vil vi i Den norske dataforening sammen med våre partnere hedre de beste i blant dem.

Et samarbeid mellom Den norske dataforening og

Liker du å kode?

Koder du i Java?

Er du flink til å ta helhetlig ansvar?

Hvis du kan svare ja på disse spørsmålene, er du herved invitert til å delta i en landsomfattende konkurranse i javakoding.
Næringslivet og organisasjonslivet har gått sammen om Rosing Coding Challenge. Målet er å synliggjøre det viktige arbeidet programmererne utfører i dagens digitale Norge.

Hvorfor Rosing Coding Challenge?

Når kom det sist noen bort til deg og takket deg for at du har gjort banken enklere å bruke eller selvangivelsen lettere å forholde seg til eller IT-systemet mer brukervennlig? Eller andre forbedringer du har skapt med tastatur, svette og kaffe?

Hørte vi «aldri»?

Norge drives av kode. Vi i Den norske dataforening ser de tusenvis av programmererne rundt omkring i landet som anonyme superhelter som gjør vår verden bedre, bit for bit, kodelinje for kodelinje. Innsatsen som legges ned av koderne fortjener oppmerksomhet, heder og ære. De gjør livene våre enklere og gir oss muligheter vi tidligere ikke engang kunne forestille oss.

De færreste forstår hva dette krever av ferdigheter, talent, kompetanse og kreativitet.

Samarbeid mellom 7 virksomheter og en frivillig organisasjon

I samarbeid med 6 norske virksomheter gir Dataforeningen alle som driver med programmering i Norge, enten det er i jobb, som student, eller som en hobby, muligheten til å delta i et åpent, landsomfattende mesterskap for javaprogrammerere. 

Hva går konkurransen ut på?

Rosing Coding Challenge handler om å løse virkelige problemer fra den virkelige verden. Oppgavene som skal løses gjøres på kode fra de fem partnerne og er utformet ut fra krav og forventninger som stilles til programmerere som skal jobbe med kodeproblemer som er tilpasset og relevante for den praktiske hverdag i arbeidslivet.

Konkurransen foregår i to runder med programmering. I første runde vil deltakerne løse programmeringsutfordringer fra kodebaser fra Bouvet, PatientSky, DNB, Storebrand og Sopra Steria. Utviklingsteam som daglig jobber på hver av kodebasene vil være med på å rangere hver besvarelsene basert på korrekt løsning, kvalitet og tid brukt.

Hvorfor Java?

Rosing Coding Challenge er et helt nytt tilskudd til Rosing-prisene. Årets konkurranse er en pilot for en konkurranse vi ønsker skal bli en årviss turnering, ikke bare for java-programmerere, men for alle dominerende retninger innen programmering.

Et sted må vi imidlertid starte. Java er et viktig programmeringsspråk, selv om det bare er et av mange. Derfor starter vi med java.

Hva mer om RCC?

Hvordan gjennomføres konkurransen?

Konkurransen åpner for påmelding 12. februar og vinnerne offentliggjøres i mai:

  • 16 – 22. mars: Kvalifisering
  • 21. april: Finale
  • 5. mai: Prisutdeling og feiring

 

1

16. – 22. mars: Kvalifisering

I denne runden skal du løse 5 oppgaver fra de fem partnerne. Alle oppgaver løses på nett fra der du måtte befinne deg i Norge.

2

21. april: Finale

De beste fra nettkonkurransen inviteres til lokale finalerunder med nye oppgaver. 

De vil også få oppgaver relatert til temaene kommunikasjon, sikkerhet, personvern, uu, bærekraft og etikk.

3

5. mai: Prisutdeling

Vinnerne av finalen offentliggjøres den 5. mai 2020. Da samler vi deltakere, partnere, ildsjeler, fans, media og andre til feiring og markering av vinnerne.

Hva er i det for deg?

Rosing Coding Challenge handler først og fremst om å trekke programmeringsfaget ut av skyggene og inn i spotlighten.

Som en vinner av denne konkurransen blir du et forbilde og veiviser for de håndverkerne vi trenger for å bygge en digital verden.

Hva vil det kreve av deg?

Du må løse 5 oppgaver på nett i løpet av dagene 16.-22. mars. Kommer du til finalen vil vi be deg reise til et sted nær deg den 21. april for å løse 3 nye oppgaverne. Det vil vi arrangere basert på hvor finalistene befinner seg, og det vil høyst sannsynlig foregå i lokalene til en av våre 5 partnere.

Hva er den tekniske plattformen konkurransen gjennomføres på?

Analyse-plattformen er levert av det forskningsbaserte oppstartselskapet GrepS, og brukes i dag av en rekke norske og internasjonale virksomheter som ønsker å måle programmereres reelle problemløsningsferdigheter.

Alle evalueringer av ferdigheter hos utviklere og kvalitet på oppgaver gjøres anonymt av både jury og vår samarbeidspartner Greps.

Hvordan foregår evalueringen?

Rosing Coding Challenge handler om å ta et helhetlig ansvar for å løse virkelige utfordringer fra virkelig verden. Oppgavene som skal løses gjøres på kode fra de fem partnerne og er utformet ut fra krav og forventninger som stilles til programmerere som skal jobbe med kodeproblemer som er tilpasset og relevante for den praktiske hverdag i arbeidslivet.

Konkurransen foregår i to runder. I første runde vil deltakerne løse programmeringsutfordringer fra kodebaser fra Bouvet, PatientSky, DNB, Storebrand og Sopra Steria. I neste runde vil vi i tillegg til programmering gi oppgaver relatert til temaene kommunikasjon, sikkerhet, personvern, uu, bærekraft og etikk.

Utviklingsteam som daglig jobber på hver av kodebasene vil være med på å rangere besvarelsene basert på korrekt løsning, kvalitet og tid brukt. I tillegg til utviklingsteamene har vi en jury som ivaretar helhetstankegangen.

Hvem sitter i juryen?

En jury ledet av Christian Torp, generalsekretær i Dataforeningen, kårer beste utvikler og beste kodemiljø basert på tilgjengelige data (empiri) i anonymisert form samlet av Greps.
Paal Leveraas

Paal Leveraas

Fung. juryleder

Paal is the project leader for RCC and also leads the jury's work. Paal is a coach, writer, speaker, blogger and facilitator. In DND he's the "chief storyteller".

Stian Grenborgen

Stian Grenborgen

Jurymedlem

Chief Developer and Chief Architect of Sopra Steria. Passionate and engaged, he has held many lectures at JavaZone, JFokus and at UiO. Stian has also been responsible for Sopra Steria's School of Architecture.

Simen Sommerfeldt

Simen Sommerfeldt

Jurymedlem

Simen is CTO in Bouvet. One of his big projects is "Teach Kids How to Code".

Live Leer

Live Leer

Jurymedlem

Live Leer's passion is to look for and find the best developers. She works with management and learning in Storebrand, and has previously worked for 16 years in Opera Software.

Christian Torp

Christian Torp

Juryleder

Christian Torp is secretary general of the Norwegian Data Association. 

 

 

Alf Otterstad

Alf Otterstad

Jurymedlem

Alf Otterstad is Executive Vice President of Technology and Services at DNB.

Maxim Salnikov

Maxim Salnikov

Jurymedlem

Modern web and Cloud developer advocate. JavaScript believer. Progressive Web Apps evangelist. Ex-Microsoft MVP in Development Technologies, Google Developer Expert in Web Technologies, Angular, Identity and IoT. 

Thor Henning "Totto" Hetland

Thor Henning "Totto" Hetland

Jurymedlem

Totto is a driving force for "communities" in the Norwegian technical environment. Has been central to both JavaBin and JavaZone. Board member of GrepS.

Jesper Pedersen

Jesper Pedersen

Jurymedlem

Jesper Pedersen is Development Manager at PatientSky.

Darija Sapozenkova-Hauge

Darija Sapozenkova-Hauge

Jurymedlem

Darija Hauge is a UX expert. She leads a team of java developers at Ciber Experis. 

 

Hvem kan delta – og hva koster det?

Rosing Coding Challenge er åpen for alle som er bosatt i Norge. Det er ingen deltakeravgift.

Konkurransestart

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Påmeldingsfristen til konkurransen gikk ut den 9. mars kl 12.00. Ved fristens utløp har vi registrert 185 deltakere fra hele landet. Disse vil få tilsendt link til oppgavene de skal løse den 16. mars kl 12.00. 

Hvordan behandler vi dine data?

Ved påmelding ber vi om navn på deltaker, fødselsdato, epostadresse, privat adresse og mobiltelefon. Årsaken til at vi ber om fødselsdato er at vi også vil dele ut underpriser basert på alder. Årsaken til av vi ber om privat adresse og mobiltelefon er at deltakerne må være bosatt i Norge. Deltakere uten en norsk adresse og et norsk mobilnummer vil ikke aksepteres.

Ved å melde deg på gir du oss tillatelse til å kontakte deg i forbindelse med denne konkurransen. Vi vil ikke bruke dine data til andre formål.

Dine data vil bli brukt til å sende deg informasjon om konkurransen, inkludert en lenke til oppgavene når konkurransen starter. Dine data vil ikke bli delt med andre, inkludert partnerne og teknisk partner GrepS, uten særskilt samtykke fra deg. Greps leverer sine tjenester uten å lagre personinformasjon (anonymt) eller som databehandler (data processor). Dataforeningen er behandlingsansvarlig (data controller).

Hvorfor arrangerer Dataforeningen denne konkurransen?

Som en faglig og nøytral arena representerer de 7.500 medlemmene i Den norske dataforening de som digitaliserer Norge og bringer landet inn i fremtiden. Det er vi som gjør jobben fra dag til dag.

Vi ser, i motsetning til “folk flest” – hvilken formidabel innsats som legges ned foran skjermer og tastaturer over det ganske land, dag og natt, 365 dager i året. Gjennom milliarder på milliarder av lydløse tasteklikk bygger en hær av anonyme superhelter fremtidens Norge.

Vi ønsker å trekke disse superheltene frem i offentlighetens lys.

«Gjennom milliarder på milliarder av lydløse tasteklikk bygger en hær av anonyme superhelter fremtidens Norge.»

Hvem er forresten denne Rosing?

Rosing-prisene er inspirert av Norges første IT-gründer, Fredrik Rosing Bull, som i 1919 tok patent på en hullkortmaskin som dannet grunnlaget for en av de fordums store europeiske IT-gigantene, det franske stormaskinselskapet Bull. Det som er igjen av Bull i Norge i dag er en av våre partnere, Sopra Steria.

Rosing Bulls første kunde var for øvrig en annen av våre partnere, nemlig Storebrand.

Rosing-prisene ble oppkalt etter denne første norske IT-gründeren, og har gjennom en årrekke blitt det nærmeste du kommer en Oscar i norsk IT-bransje og -industri. Prisene er blitt delt ut av Den norske dataforening gjennom en årrekke.

Hva pressen skriver om Rosing Coding Challenge

«Det finnes mange svært dyktige programmerere i Norge, men hvem er best? Det er noe Dataforeningen ønsker å finne ut …»

digi.no

«Java […] blir første språk ut i det som kan anses for å være en pilot på den nye Rosing-prisen.»

Kode24

«… oppgavene [er] basert på virkelig kode eller virkelige problemer fra arbeidslivet […] utformet av utviklere som jobber med koden. «

Computerworld

Intervju med generalsekretær Christian Torp: «Hvorfor Rosing Coding Challenge?»

Digitaliseringspådden

«.. det nærmeste du kommer en Oscar i norsk IT-bransje»