Dataforeningen hedrer Norges beste javaprogrammerere

Rosing Coding Challenge 2020

Programmerere bygger landet – bit for bit, kodelinje for kodelinje. Nå vil vi i Den norske dataforening sammen med våre partnere hedre de beste i blant dem.

Et samarbeid mellom Den norske dataforening og

Liker du å kode?

Koder du i Java?

Vil du måle deg selv mot andre?

Hvis du kan svare ja på disse spørsmålene, er du herved invitert til å delta i en landsomfattende konkurranse i javakoding.
Næringslivet og organisasjonslivet har gått sammen om Rosing Coding Challenge. Målet er å synliggjøre det viktige arbeidet programmererne utfører i dagens digitale Norge.

Hvorfor Rosing Coding Challenge?

Når kom det sist noen bort til deg og takket deg for at du har gjort banken enklere å bruke eller selvangivelsen lettere å forholde seg til eller IT-systemet mer brukervennlig? Eller andre forbedringer du har skapt med tastatur, svette og kaffe?

Hørte vi «aldri»?

Norge drives av kode. Vi i Den norske dataforening ser de tusenvis av programmererne rundt omkring i landet som anonyme superhelter som gjør vår verden bedre, bit for bit, kodelinje for kodelinje. Innsatsen som legges ned av koderne fortjener oppmerksomhet, heder og ære. De gjør livene våre enklere og gir oss muligheter vi tidligere ikke engang kunne forestille oss.

De færreste forstår hva dette krever av ferdigheter, talent, kompetanse og kreativitet.

Samarbeid mellom 6 virksomheter og en frivillig organisasjon

I samarbeid med 6 norske virksomheter gir Dataforeningen alle som driver med programmering i Norge, enten det er i jobb, som student, eller som en hobby, muligheten til å delta i et åpent, landsomfattende mesterskap for javaprogrammerere. 

Hva går konkurransen ut på?

Rosing Coding Challenge handler om å løse virkelige problemer fra den virkelige verden. Oppgavene som skal løses gjøres på kode fra de fem partnerne og er utformet ut fra krav og forventninger som stilles til programmerere som skal jobbe med kodeproblemer som er tilpasset og relevante for den praktiske hverdag i arbeidslivet.

Konkurransen foregår i to runder med programmering. I første runde vil deltakerne løse programmeringsutfordringer fra kodebaser fra Bouvet, PatientSky, DNB, Storebrand og Sopra Steria. Utviklingsteam som daglig jobber på hver av kodebasene vil være med på å rangere hver besvarelsene basert på korrekt løsning, kvalitet og tid brukt.

Hvorfor Java?

Rosing Coding Challenge er et helt nytt tilskudd til Rosing-prisene. Årets konkurranse er en pilot for en konkurranse vi ønsker skal bli en årviss turnering, ikke bare for java-programmerere, men for alle dominerende retninger innen programmering.

Et sted må vi imidlertid starte. Java er et viktig programmeringsspråk, selv om det bare er et av mange. Derfor starter vi med java.

Hva mer om RCC?

Hvordan gjennomføres konkurransen?

Konkurransen åpner for påmelding 12. februar og vinnerne offentliggjøres i mai:

  • 16 – 22. mars: Kvalifisering
  • 21. april: Finale
  • 5. mai: Prisutdeling og feiring

 

1

16. – 22. mars: Kvalifisering

I denne runden skal du løse 5 oppgaver fra de fem partnerne. Alle oppgaver løses på nett fra der du måtte befinne deg i Norge. Deltakerne får tilsendt lenker til en løsning som gjør at de kan skrive kode i nettleseren. Løsningen har støtte for at man bruker enten IntelliJ eller Eclipse som utviklingsmiljø (IDE).

2

21. april: Finale

De beste fra nettkonkurransen inviteres til lokale finalerunder med nye oppgaver. Hvor de lokale finalene vil arrangeres avhenger av hvor deltakerne befinner seg i landet. Kommer du til finalen, kommer vi til et sted nær deg for å gi deg neste sjanse til å vinne den endelige prisen, – det gjør vi nesten uansett hvor i landet du befinner deg.

3

5. mai: Prisutdeling

Vinnerne av finalen offentliggjøres den 5. mai 2020 på et arrangement på Mesh i Oslo. Da samler vi deltakere, partnere, ildsjeler, fans, media og andre til feiring og markering av vinnerne. Prisutdelingen starter kl 14 og går ut over ettermiddagen og kvelden. Marker dagen i din kalender allerede nå, enten du har tenkt å delta i konkurransen eller du bare ønsker å delta på dette unike arrangementet.

Hva er i det for deg?

Rosing Coding Challenge handler først og fremst om å trekke programmeringsfaget ut av skyggene og inn i spotlighten. Vi skulle selvsagt gjerne spandert på vinneren en reise for to til Java, men som en ideell forening må vi være litt mer nøysomme. Vinnerne får masse heder og oppmerksomhet og et synlig bevis på sin innsats i form av en plakett med navn inngravert.

Og: det å delta i denne konkurransen vil gi deg en idé om hvor du står i forhold til andre programmerere, og du får deltakerbevis med dine resultater som kan være et avgjørende tilskudd til den neste stillingssøknaden din. Etter at de endelige resultatene foreligger får alle som ønsker det et deltakerbevis med en vurdering av det du oppnådde i konkurransen.

Deltagerbeviset kan også utvides til å inkludere et «proof of skills» dokument. I så fall vil vi be deg løse noen tilleggsoppgaver etter avslutning av konkurransen. Du kan da sammenligne egen prestasjon med resultater fra tidligere empirisk forskning på profesjonelle javautviklere internasjonalt (utført ved Simula Research Laboratory og Universitetet i Oslo).

Hva vil det kreve av deg?

Du må løse 5 oppgaver på nett i løpet av dagene 16.-22. mars. Kommer du til finalen vil vi be deg reise til et sted nær deg den 21. april for å løse 3 nye oppgaver. Det vil vi arrangere basert på hvor finalistene befinner seg, og det vil høyst sannsynlig foregå i lokalene til en av våre 5 partnere.

I tillegg til å løse oppgavene vil vi be deg evaluere kvaliteten på koden du akkurat har jobbet med. Hva du svarer på denne evalueringen vil være anonymt og brukes som grunnlag for en rangering av kvalitet på kodemiljø hos de ulike partnerne.

Hva er den tekniske plattformen konkurransen gjennomføres på?

Analyse-plattformen er levert av det forskningsbaserte oppstartselskapet GrepS, og brukes i dag av en rekke norske og internasjonale virksomheter som ønsker å måle programmereres reelle problemløsningsferdigheter.

Alle evalueringer av ferdigheter hos utviklere og kvalitet på oppgaver gjøres anonymt av både jury og vår samarbeidspartner Greps.

Hvordan foregår evalueringen?

Hvordan vet vi hvilke programmerere som er gode og hvem som er fantastisk gode? Svaret bør være innlysende, ikke minst for en programmerer: La empiri avgjøre.

Det norske startup-selskapet GrepS har laget en plattform som lar oss designe oppgaver basert på faktisk produksjonskode og tilgang til de verktøy man vanlig. Hensikten er at avdekke hvordan programmerere løser virkelige utfordringer fra konkret hverdag i arbeidslivet.

Oppgavene er derfor basert på kodebase fra norske virksomheter, nærmere bestemt de fem partnerne Bouvet, DNB, PatientSky, Storebrand og Sopra Steria.

Hvem sitter i juryen?

En jury ledet av Christian Torp, generalsekretær i Dataforeningen, kårer beste utvikler og beste kodemiljø basert på tilgjengelige data (empiri) i anonymisert form samlet av Greps.
Christian Torp

Christian Torp

Juryleder

Christian Torp er generalsekretær i Den norske dataforening. 

Thor Henning "Totto" Hetland

Thor Henning "Totto" Hetland

Jurymedlem

Totto er er en drivkraft for "communities" i norsk teknisk miljø. Har vært sentral i både JavaBin og JavaZone. Styremedlem i GrepS.

Live Leer

Live Leer

Jurymedlem

Live Leer brenner for å finne de beste utviklerne. Hun jobber med ledelse og læring i Storebrand, og har tidligere jobbet 16 år i Opera Software.

Darija Sapozenkova-Hauge

Darija Sapozenkova-Hauge

Jurymedlem

Darija Hauge er UX-ekspert og leder team av java-utviklere i Experis Ciber.

Stian Grenborgen

Stian Grenborgen

Jurymedlem

Sjefsutvikler og sjefsarkitekt i Sopra Steria. Brennende engasjert, mange foredrag, bl.a på JavaZone, JFokus og hos UiO. Stian har også vært ansvarlig for Sopra Sterias arkitektskole.

Simen Sommerfeldt

Simen Sommerfeldt

Jurymedlem

Simen er CTO i Bouvet. Et av hans store prosjekt er "Lær Kidsa Koding". 

Jesper Pedersen

Jesper Pedersen

Jurymedlem

Jesper Pedersen er utviklingssjef i PatientSky. 

Hvem kan delta – og hva koster det?

Rosing Coding Challenge er åpen for alle som er bosatt i Norge. Det er ingen deltakeravgift.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 9. mars kl 12:00

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY

Hvordan behandler vi dine data?

Ved påmelding ber vi om navn på deltaker, fødselsdato, epostadresse, privat adresse og mobiltelefon. Årsaken til at vi ber om fødselsdato er at vi også vil dele ut underpriser basert på alder. Årsaken til av vi ber om privat adresse og mobiltelefon er at deltakerne må være bosatt i Norge. Deltakere uten en norsk adresse og et norsk mobilnummer vil ikke aksepteres.

Ved å melde deg på gir du oss tillatelse til å kontakte deg i forbindelse med denne konkurransen. Vi vil ikke bruke dine data til andre formål.

Dine data vil bli brukt til å sende deg informasjon om konkurransen, inkludert en lenke til oppgavene når konkurransen starter. Dine data vil ikke bli delt med andre, inkludert partnerne og teknisk partner GrepS, uten særskilt samtykke fra deg. Greps leverer sine tjenester uten å lagre personinformasjon (anonymt) eller som databehandler (data processor). Dataforeningen er behandlingsansvarlig (data controller).

Hvorfor arrangerer Dataforeningen denne konkurransen?

Som en faglig og nøytral arena representerer de 7.500 medlemmene i Den norske dataforening de som digitaliserer Norge og bringer landet inn i fremtiden. Det er vi som gjør jobben fra dag til dag.

Vi ser, i motsetning til “folk flest” – hvilken formidabel innsats som legges ned foran skjermer og tastaturer over det ganske land, dag og natt, 365 dager i året. Gjennom milliarder på milliarder av lydløse tasteklikk bygger en hær av anonyme superhelter fremtidens Norge.

Vi ønsker å trekke disse superheltene frem i offentlighetens lys.

«Gjennom milliarder på milliarder av lydløse tasteklikk bygger en hær av anonyme superhelter fremtidens Norge.»

Hvem er forresten denne Rosing?

Rosing-prisene er inspirert av Norges første IT-gründer, Fredrik Rosing Bull, som i 1919 tok patent på en hullkortmaskin som dannet grunnlaget for en av de fordums store europeiske IT-gigantene, det franske stormaskinselskapet Bull. Det som er igjen av Bull i Norge i dag er en av våre partnere, Sopra Steria.

Rosing Bulls første kunde var for øvrig en annen av våre partnere, nemlig Storebrand.

Rosing-prisene ble oppkalt etter denne første norske IT-gründeren, og har gjennom en årrekke blitt det nærmeste du kommer en Oscar i norsk IT-bransje og -industri. Prisene er blitt delt ut av Den norske dataforening gjennom en årrekke.

Hva pressen skriver om Rosing Coding Challenge

«Det finnes mange svært dyktige programmerere i Norge, men hvem er best? Det er noe Dataforeningen ønsker å finne ut …»

digi.no

«Java […] blir første språk ut i det som kan anses for å være en pilot på den nye Rosing-prisen.»

Kode24

«… oppgavene [er] basert på virkelig kode eller virkelige problemer fra arbeidslivet […] utformet av utviklere som jobber med koden. «

Computerworld

Intervju med generalsekretær Christian Torp: «Hvorfor Rosing Coding Challenge?»

Digitaliseringspådden

«.. det nærmeste du kommer en Oscar i norsk IT-bransje»