Bruken av kunstig intelligens skyter fart og tas i bruk til stadig nye formål, men bringer også med seg en rekke nye problemstillinger. På mange måter er bruken av kunstig intelligens et av vår tids største etiske dilemmaer. Retningslinjene som legges til grunn nå vil påvirke alle deler av samfunnet i flere generasjoner fremover.

Må kjønnet ditt ha betydning for hvilken jobb du får anbefalt i en jobbdatabase. Må din etniske opprinnelse ha betydning når du søker lån i banken eller søker oppholdstillatelse i Norge? Og hvem har egentlig ansvaret når algoritmene vurderer feil? Politikere, utviklere eller algoritmene?

Hvorfor bør du delta?
I denne workshopen, inviterer vi deltakerne til å ta stilling til en mengde etiske dilemmaer og diskutere resultatet av valgene i praksis.

  • Hva er egentlig viktigst – effektiv teknologi eller rettferdighet?
  • Og hva er egentlig et rettferdig utfall?

Samtidig skal vi bevisstgjøre deltakerne på at de utilsiktede konsekvenser av algoritmer og kunstig intelligens kommer som regel fra når vi ikke tar hensyn til helheten, når en sånn løsning gjøres tilgjengelig for brukerne.

Hvem bør delta?
Workshop’en er åpne for alle. Ingen teknisk forkunnskap er nødvendig. Bare å være interessert i å forstå mer hva rettferdighet er, og hvorfor vi må ta stilling til dette.

Hva trenger jeg for å delta?
Du trenger bare mobiltelefonen din eller en PC, da vi skal bruke en nettside for å registrer svar fra dilemmaene.

februar 13 @ 10:20
10:20 — 11:20 (1h)

Workshop – torsdag

Meld deg på workshop her