speaker-info

Ledelse og strategi

Hva: Om lederoppgaver og -utfordringer i digitaliseringens tidsalder
Hvorfor: Teknologiforståelse, innovasjon og forretningsutvikling knyttes stadig sterkere sammen og stiller store krav til god ledelse
For hvem: Toppledere, CIO, IT-ledere i offentlige etater og private bedrifter som benytter digitalisering som virkemiddel for effektivisering og kvalitetsforbedring, konsulenter og rådgivere som jobber med digital strategi og forretningsutvikling, akademia-ansatte som driver undervisning eller forskning på strategi og ledelse.

Er du toppleder, medlem av en ledergruppe med digitalisering på agendaen, CIO, IT-sjef eller bare nysgjerrig på hvilke utfordringer ledere kan møte? Da kan du hente inspirasjon og kunnskap på Software 2019:
De aller fleste virksomheter kan oppnå økt kvalitet og effektivitet gjennom digitalisering. Men gjennomføringen er ofte kostbar og risikofylt.
På dette sporet setter vi lederen i fokus. Hvilke utfordringer vil toppleder, IT-leder og ledergruppen møte i digitaliseringsløpet, og hva kan vi lære av andres suksesser og feil?

  • Hvordan utløser vi innovasjonskraft?
  • Er det mulig å sette mål som alle forstår og som engasjerer og motiverer hele organisasjonen?
  • Hvor dyp teknologiforståelse må ledergruppen besitte?
  • Hvordan kan lederen etablere og utnytte gode relasjoner mot leverandørsiden?
  • Hvilke alarmklokker må ringe før ledelsen stopper et mislykket digitaliseringsprosjekt?
  • Hvorfor er etikk en sentral utfordring i digitalisering?
  • Er det noen spesielle trender vi tror vil prege 2019?

Dersom du trigges av noen av disse spørsmålene, vil du garantert ha utbytte av å delta på sporet for Ledelse og Strategi under Software 2019.
Både før og under konferansen kan du også benytte vår digitale kanal til å stille spørsmål og gi kommentarer som gjør dagen enda mer interessant og relevant for deg.
Dyktige innledere vil holde korte foredrag om sentrale tema. I tillegg legger vi opp til diskusjon og samtaler, alt med fokus på ledelsesutfordringer!

Programkomite: Faggruppen Ledelse og strategi v/Cato Musæus og Rune Raknes, og Faggruppen Ledelse og strategi og Strategisk nettverk for IT-ledere (SnIT) v/Asgeir Myhre.

Program

Internasjonal konkurranse innen betalingsformidling og elektronisk id. v/Berit Svendsen, Vipps

Fintech er en av de mest innovative sektorene i verden. Banknæringen dereguleres, og nye aktører entrer markedet. Norge er en avansert nasjon innenfor elektronisk betalingsformidling og har utviklet teknologi i verdensklasse med et samarbeidende bankvesen. Vipps har i løpet av få år blitt Norges mest anerkjente merkevare. Samtidig entrer internasjonale giganter som Alipay, Applepay og […]

READ MORE

Selvkjørende kjøretøy – hvor er de og hvor skal de? v/Endre Angelvik, Ruter AS

Utviklingen av selvkjørende kjøretøy har potensiale for å endre hele transportbransjen, og kanskje mer enn det også. Hvordan kan vi bruke denne muligheten til å skape mer bærekraftig bevegelsesfrihet? Hvor langt er egentlig teknologien kommet og hva gjør vi i Norge nå? Hvilke muligheter skaper dette for norsk teknologi og næringsliv?

READ MORE

Endre Angelvik (Ruter) og Berit Svendsen (Vipps) samtaler om lederutfordringer

Endre Angelvik, IT-sjef i Ruter, og Berit Svendsen, leder av utenlandssatsingen i Vipps, kommer til en uformell samtale om lederutfordringer.

READ MORE

Innovasjon og utvikling i Norsk Tipping v/Per Kristian Mengshoel, Norsk Tipping AS

Vår visjon er at «Vi gir drømmen en sjanse» og vår overordnede ambisjon er at vi skal «Begeistre en ny generasjon – enda viktigere for samfunnet». Vi har et tredelt samfunnsansvar som er viktig for oss, og her sier vi at «Norsk Tipping skal være verdensledende på spillansvar og tilby et attraktivt kundetilbud der overskuddet […]

READ MORE

euro.digital v/Secretary General Poul E.M. Rasmussen

Hvordan avbryte et dødsdømt prosjekt? v/Johannes Brodwall, Sopra Steria

Tenk deg at du sitter i lunsjen. En av kollegaene dine sier: «Er det egentlig noen vits i det vi holder på med?» Stillheten er trykkende rundt bordet før blikkene møter hverandre megetsigende. Nei, det er egentlig ikke det. Etter lunsjen fortsetter arbeidet som før. Det gjør det neste dag, neste uke og neste måned.

READ MORE

Digitaliseringskompetanse for ledere v/Simen Sommerfeldt, Bouvet

Ledere har et særskilt ansvar for kvaliteten på tjenestene som virksomheten leverer. Riktig kompetanse vil skape trygghet til å ta kalkulerte risiki som er forbundet med innovasjon. I 2018 medvirket jeg i ekspertgruppen for kompetanse i Digtal21 – et regjeringsoppnevnt prosjekt som skulle anbefale tiltak som øker næringslivets evne til å utnytte digitalisering. Ekspertgruppen identifiserte […]

READ MORE

Etikk og IKT: millennials tar over v/Geoffrey van IJzendoorn-Joshi, Deloitte Consulting

GDPR er en av mange regler som tar etiske spørsmål og innfører dem i praksis. Millennials bryr seg om samfunnet og at verdier i organisasjonene deres er direkte tilknyttet til forbedringen av samfunnet. Nå at Millennials blir en større del av arbeidsstyrken og EU data regler fikk momentum, er det lurt å ta muligheten til […]

READ MORE

Teknologitrender som vil prege Norge i 2019 v/Patrick Waldemar, Telenor

Følgende sju teknologitrender vil prege Norge i 2019: Deepfake – for godt til å være sant? AI under lupen 5G-miljøer ser dagens lys Tingenes internett – en ny industrialder? Chatbots blir en del av familien Påpasselig skjermbruk & comeback for flippmobilen? Grønn teknologi blomstrer Foredraget vil belyse teknologitrendene og hvordan de påvirker oss

READ MORE

The future of Humanity v/Bjørn Taale Sandberg, Telenor Research

Mulighetsworkshop om datadeling

Digital agenda har identifisert datadeling som en stor mulighet, og Difi har døpt 2019 til “datadelingens år”. Vi har et tillitssamfunn med gode muligheter til å få dette til. Men det er også en forutsetning for et vellykket digitalt skifte. Dataforeningen stiller som en nøytral plattform hvor man kan diskutere dette fritt. Derfor inviterer vi […]

READ MORE