anita[1]

Anita Krohn Traaseth (født 1971 i Sandefjord) er en norsk næringslivsleder, forfatter og blogger. Hun har hatt ulike lederstillinger i den norske divisjonen av Hewlett-Packard (HP) siden 2009 og vil fra september 2014 overta som leder av Innovasjon Norge. Krohn Traaseth er styremedlem i Kommunal Landspensjonskasses (KLP) hovedstyre[2] og i IKT-Norge.

Hun er oppvokst i Sandefjord, senere bosatt i Oslo. Hun har tidligere vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation og leder av grunderselskapet Intelligent Quality AS. Hun var strategi-direktør i Det Norske Veritas fra 2002 til 2005. Hun har vært administrerende direktør i den norske divisjonen av Hewlett-Packard (HP) siden 2012. I HP Norge var hun leder av programvaredivisjonen i 2009. Hun startet sin karriere som trainee i IBM i 1996. Traaseth fikk Oda-prisen i 2012. Hun ble kjent i media da hun offentliggjorde jobbsøknaden på toppstillingen i HP.

I august 2012 publiserte hun en personlig blogg om ledelse, med tittelen tinteguri. Den 3. mars 2014 publiserte hun som debutant på Cappelen Damm boken Godt nok for de svina – en leders refleksjoner om mot, sårbarhet og troverdighet og boken kom rett inn som nummer 1 på bestselgerlisten i Norge i kategorien generell litteratur.

Anita Krohn Traaseth

You might also like
Share This