Nytt av året: I samarbeid med Girl Geek Dinner deler vi i år ut prisen Årets Girl Geek. Juryen er kreativ og frittenkende, og er ikke bundet til å følge stringente retningslinjer for tildelingen.

Girl Geek Dinner er et åpent nettverk for jenter – og gutter hvis det er plass – som begynte i London i 2005.   Siden har idéen om et åpent og frivillig drevet teknologinettverk spredt seg som et datavirus. Nå kan man gå på Girl Geek Dinners-arrangementer i mer enn 20 land og 70 forskjellige byer over hele verden.

Det første norske nettverket startet i januar 2010 over noen øl på Olympen Restaurant, nå er det lokale tek-gjenger i Kristiansand, Stavanger, Bergem, Trondheim og Østfold også. Vi arrangerer fagmøter som er gratis og åpne for alle som er over gjennomsnittet interesserte i teknologi, i samarbeid med et vertskap. Det kan handle om hvordan teknologi kan bidra til åpenhet på en samling hos Kreftforeningen, om sosialt entreprenørskap på Itera, om teknologi og trening i samarbeid med Norges Idrettshøgskole, om ny miljøforskning på Universitetet på Ås, om hvordan man bruker andre sosiale medier enn Facebook og Twitter profesjonelt på HP Norge eller om moderne kart og hva de kan brukes til på Geodata. For eksempel.

Girl Geek Dinners-nettverket i Norge består av flere tusen som har deltatt på arrangementer, og de har vært med både å nominere alle kandidatene og å stemme på finalistene. Bredden blant de nominerte gjenspeiler den mangfoldige definisjonen på hva en Girl Geek er. Det har vært en privilegert og utfordrende oppgave for juryen å velge ut finalistene og kåre en vinner. Blant de 6 finalistene er delekultur, oppfinnsomhet og samfunnsengasjement en rød tråd.

Prisen Årets Girl Geek vil gå til en person eller en gruppe som har brutt barrierer, vist åpenhet og brukt teknologi til å skape en stemme/produkt/verktøy som har gitt høy nytteverdi og/eller medført verdifull endring i samfunnet.

Årets Girl Geek er en av Norges mest innflytelsesrike teknologer og har bred styreerfaring fra både energi-, teknologi- og R&D bedrifter. Hun er en pådriver for Girl Geek Dinners i Stavanger, men det er ikke grunnen til at hun får denne prisen. Hun får den fordi hun skiller seg ut ved å være en inkluderende ildsjel. Hun har samlet mange til felles satsinger på innovasjon og teknologi. Hun er en engasjert mentor og er opptatt av å løfte fram flinke folk, kvinner som menn. Hun er etter en spennende karriere nå konserndirektør i Lyse Tele.

Vi er stolte av å presentere Årets Girl Geek 2014 – Toril Nag!

Toril ble intervjuet på NRK P1 Kveldsåpent. Hør intervjuet her: http://radio.nrk.no/serie/kveldsaapent#t=2h6m44s

NVB!! jdølkjføsakj.

Dette var noen av de nominerte til Årets Girl Geek 2014

De nominerte, sortert alfabetisk (bilder hentet fra LinkedIn)

Ida AalenIda Aalen
Interaksjonsdesigner
Netlife Research
.
Hanna AaseHanna Aase
Adm Dir/Gründer
Wonderloop
Maja AdriaensenMaja Adriaensen
Leder StartupNorway
StartupNorway
Hilde AmundsenHilde Amundsen
Gründer og eier av MindfitApp
MindfitApp
.
Tone Hoddø BakasTone Hoddø Bakås
Seniorrådgiver
Norsis
Karianne BergKarianne Berg
Senior Developer
Vimond Media
Kristin Braa
Kristin Braa
Professor og leder av forskningsgruppen Globale infrastrukturer
Universitetet i Oslo
.
gdduHanne Nettum Breivik
Prosjektleder
Ruter
Kristina Brend Kristina Brend
Student
Ragnhild ByrkjelandRagnhild Byrkjeland
Produktsjef
Rendra AS
.
Cecilie DahlCecilie Dahl
Daglig leder
Vidi AS
Cathrine Fragell DarreCathrine Fragell Darre
Pedagogisk leder
Norlandia
Selda EkizSelda Ekiz
Tidligere programleder i Newton
Programleder i barn ingen adgang NRK
.
Nina FuruNina Furu
Leder
Nettredaktørskolen i Oslo
Maria GjerpeMaria Gjerpe
Helsedirektoratet
.
.
Susanne KaluzaSusanne Kaluza
Blogger og samfunnsdebattant
SusanneKaluza.com
.
Kirsti KierulfKirsti Kierulf
Programleder i KS KommIT
KS Kommunesektorens organisasjon
.
Karoline KleverKaroline Klever
Seniorkonsulent
Epinova AS
Elise Knutsson LindebergElise Knutsson Lindeberg
Seniorrådgiver
Post og Teletilsynet (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet)
.
Songying LuSongying Lu
Interaksjonsdesigner
Knowit Experience Oslo
gdduCristina Menuiña
Developer
Fronter
Stine Thordarson MoltubakkStine Thordarson Moltubakk
Redaktør
Spillpikene.no
Toril NagToril Nag
Konserdirektør
Lyse Energi
.
Sunniva RoseSunniva Rose
phD stipendiat
Fysisk institutt UiO og Rosablogger
gdduHanne Monge Sigbjørnsen
Tegnehanne tegneserieskaper
Aftenposten
Tanja ThuesenTanja Thuesen
Leder produktutvikling
TV 2 Sumo
Odegaard_Ingrid_Oline_skeide
Ingrid Oline Ødegaard

Produk & marketing manager
Appear.in (Telenor)
.
gdduCathrine Eide Westerby
Pasientaktivist informatør motivasjon

Dette er Girl Geek Dinner

GGD ønsker å forandre den stereotypiske oppfatningen folk har om at «geeker» bare er menn. Man kan være koke-geek eller motegeek, det handler egentlig om dybdekunnskapen.

Girl Geek Dinners er et globalt nettverk – startet i London, finnes i 70+ byer over hele verden.

Hensikten med GGD er å skape en møteplass for damer som er interessert i teknologi på et eller annet nivå, ha det gøy, samt å synliggjøre alle de flinke damene (programmerer, designere, kommunikasjonsfolk, markedsførere, journalister, robotmekkere, statistikk-nerder, etc) som har peiling på teknologi.

Hvert treff har et nytt tema, men felles for alle samlingene er teknologi; eksempelvis kunst og teknologi, unge jenter og programmering, musikk og teknologi, spill og teknologi, sminke og teknologi, idrett og teknologi, mat og teknologi – etc. Girl Geek Dinners finnes nå i nesten alle europeiske land, samt i mange amerikanske og asiatiske byer.

Girl Geek Dinner begynte i London i 2005. Programvareingeniøren Sarah Lamb var lei av å være den eneste jenta på teknologimøter. Hun hadde mange hyggelige mannlige kolleger som var minst like nerdete som henne, men hun ville gjerne diskutere programmering og dingser med jenter også. Men det fantes ingen møteplasser for girly geeks– hva gjør man da? Skaper sin egen, selvsagt.

Resultatet ble Girl Geek Dinners London, som siden august 2005 har møttes på en pub eller et annen uformelt sted, som for eksempel på lunsjrommet til Google. Og siden har ideen spredt seg som et datavirus. Åtte år etter starten kan man gå på Girl Geek Dinners i mer enn 20 land og 70 forskjellige byer, blant annet i Reykjavik, Chicago, Leeds og Brussel.

You might also like
Share This